Een warme kerstgroet

Geschreven door Claudia op zondag 6 december 2020

Sinterklaas is nog niet goed en wel vertrokken voordat Kerstmis in huis wordt gehaald. Al heel vroeg dit jaar begon de kerstbomen verkoop. En de pakketbezorgers hebben het nooit eerder zo druk gehad, elke dag worden er miljoenen cadeautjes geleverd. Na bijna een jaar corona tijd snakken de mensen naar warmte, genegenheid en gezelschap. Zo ook wij, al begin november had ik de eerste kerstdecoraties hangen. En in de afgelopen weken werd er elke dag minstens 2 keer aangebeld voor een pakketje, het werd zelfs zo erg dat mijn vriend de behoefte voelde zich te verontschuldigen tegenover de inmiddels zuchtende bezorger.

Na een onverwachts roerige tijd staat hier nu ook de kerstboom opgetuigd, een week later dan gepland. En eindelijk mocht ik dan mijn bier adventkalender eronder schuiven! Mijn intentie was om vanaf 1 december elke dag een vakje open te maken, het biertje koud te leggen om er dan ‘s avonds van te genieten. Maar omdat het inmiddels 6 december is loop ik een beetje achter.

Loemelaer

De eerste 6 vakjes geven een variëteit aan bier weer, ik onthul onder andere een tripel, een stout, een blond en een ipa. Tijdens dit schrijven proef ik de eerste, een blond bier van Loemelaer uit Lommel. Een mooi geelgoud bier met een fruitig geurend aroma. Qua smaak vind ik hem frisfruitig met een licht bittere nasmaak. Al met al smaakt dit bier naar meer, een veelbelovend begin van de kalender.

Ook al kunnen we dit jaar de feestdagen niet vieren zoals we gewend zijn, ik hoop toch dat jullie er een fijne tijd van kunnen maken, met lekker eten, wellicht een leuk bordspel en uiteraard… een goed bier.

Geen zorgen, dit wordt niet mijn laatste berichtgeving van dit jaar. Vanaf volgende week heb ik vakantie en in die tijd ben ik van plan mijn Bierista diploma te halen 😊 Natuurlijk houd ik jullie hiervan op de hoogte. Tot die tijd zeg ik:

Skål!

Adventkalender onder de boom
Reacties