Het begin

Geschreven door Claudia op zondag 11 oktober 2020

Situatieschets: een regenachtige zondag, nog steeds in pyjama, al een paar liter thee achter de kiezen. Buiten wiebelen de bomen in de wind, met aan de takken nog een enkel bruingekleurd blad. Een perfecte setting om de in mijn hoofd al bestaande bierblog om te gaan zetten naar digitaal briefpapier. Het is 2020, een jaar waarin de hele wereld in de greep is van een pandemie en waar we geschiedenis schrijven.

If 2020 were a drink it would be a colonoscopy prep.

Het is nu 20 jaar geleden dat ik de breezers langzaam aan begon in te ruilen voor het 'stoerdere' biertje. In die tijd was het Jupiler, Corona en af en toe een buitensporige Desperados. Later, toen ik mijn vriend ontmoette ging ik steeds meer biersoorten proberen en waarderen. We gaan vaak de grens over naar onze ooster- of zuiderburen waar we steevast het lokale biertje proberen. Je kan mij niet gelukkiger maken dan met een bierproeverij. Favoriet is meestal een weissbier of een blond bier. Trappisten en bockbiertjes vallen ook vaak goed in de smaak. IPA’s zijn vooralsnog minder mijn ding.

Hoewel ik ooit, ergens, op de horeca school van alles over bier heb moeten leren valt er nog genoeg bij te spijkeren als het gaat om technische kennis. Ook zijn er nog legio bierproducten voor een heel leven lang om te ontdekken. Met het online zetten van mijn blog wil ik een eerste stap zetten in de grote mensen wereld wat betreft bierbrouwsels en jullie gaandeweg deelgenoot maken van mijn ontwikkelingen.

Proost!

Reacties