Mijn eerste bieradvent kalender! 😍

Geschreven door Claudia op zaterdag 14 november 2020

Je kunt je niet voorstellen hoe enthousiast ik hierover ben. Hoewel ik 2 jaar geleden nog nooit van een bier adventkalender gehoord had, zijn anno 2020 de chocolade adventkalenders echt niet meer de enige optie op de markt. Van swarovski advent kalenders tot rituals adventkalenders, tegenwoordig kan je voor iedereen wel iets leuks uitkiezen. En dus speurde ik het internet af naar een adventkalender voor mezelf. Bier natuurlijk.

Zie: https://www.craftonly.nl/bier-adventskalender.html

Ik vergeleek drie adventkalenders, de Beery Christmas adventkalender van Hopt, de Beerwulf bier adventkalender en de Merry Beermas adventkalender van Craft. Het design van Beerwulf verdient echt complimenten, de manier waarop ze van hun kalender een heus kersthuis hebben gemaakt is erg charmant. Het enige waar ik bang voor was, is dat wanneer je eenmaal je dagelijkse biertje eruit mag halen het dak van het huisje kapot gaat. Hopt heeft er ook werk van gemaakt door voor elk biertje een speurtocht op te zetten door middel van hints op de doos. Daarnaast geven ze bij elk bier een food pairing tip. Ontzettend leuk gedaan, maar het design sprak mij niet zo aan. Mijn keuze viel op Craft. De belofte van tripels, IPA's, winterbieren, witbieren, dubbels, stouts, Barrel Aged bier in combinatie met het uiterlijk deden me overstag gaan.

Of de bezorger zo blij was met mijn keuze valt te bezien, aangezien er 2 trappen bestegen moesten worden met een doos vol bier van 55 x 30 x 30cm. Natuurlijk kon ik niet wachten met open maken, maar verder dan de bovenkant openscheuren kwam ik niet, de doos zelf is namelijk de adventkalender. Op de bovenzijde hebben ze een feestelijk karton gemaakt, met daarin de 24 openingen. Maar als je dit karton eraf tilt heb je gewoon een doos met 24 flesjes bier. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hierover wat teleurgesteld ben. Het had een heel andere ervaring geweest als de doos zelf ook bedrukt was, of zelfs alleen al ingepakt in cadeaupapier. Maar niet te lang getreurd, het gaat uiteindelijk om de inhoud en ik ben ontzettend nieuwsgierig wat de maand december aan bijzondere bieren voor mij in petto heeft!

Geduldig staat de doos nu in mijn kamer te wachten. Speciaal voor hem zetten we op 30 november de kerstboom op, zodat de kalender een mooie plek kan krijgen en ik 1 december mijn eerste pils open kan trekken.

In 1 van mijn volgende blogs zal ik je erover vertellen.

Reacties