Met trots presenteer ik:

Geschreven door Claudia op zaterdag 9 januari 2021

De afgelopen weken heb ik me gestort op de bieropleiding van Bierista. Hier wordt je in 12 hoofdstukken aan de hand meegenomen door de wereld van bier. Van het brouwproces naar proeven, de soorten bier, of ‘bierstijlen’, hoe je bier-spijs combinaties kan maken en bier de hele wereld over.

Op een leuke en makkelijk te volgen manier heb ik allerlei kennis en weetjes vergaard en heb ik geleerd op een andere manier naar bier te kijken en te proeven. Bij de opleiding krijg je 12 bieren thuisgestuurd (1 voor elk hoofdstuk) en voor je aan het examen kan beginnen moet je er minstens 10 hebben beoordeeld op kleur, geur en smaak. Het thuisbrengen van de geuren en smaken is nog best een opgaaf, vaak herken ik iets wel maar kan ik er geen naam aan geven. Kwestie van oefenen ;)

Inmiddels heb ik het examen gedaan, wat ik vrij pittig vond, maar vandaag vond ik in de brievenbus een mooie envelop met daarin mijn diploma! Natuurlijk moet dit gevierd worden en wat is er nou passender dan een Grand Prestige?

Toen ik deze blog begon was ik een blij ei die graag een biertje drinkt, maar nu kan ik zeggen dat ik een blij ei ben die graag een biertje drinkt én er ook nog wat zinnigs over kan vertellen. Ik heb erg veel opgestoken tijdens deze cursus en ik kan het alleen maar aanraden aan iedereen die het ook leuk vindt om meer te weten over bier.

Diploma
Reacties