Radler kwarktaart

Radler en kwarktaart zijn beide heerlijk verfrissend met warm zomer weer, dus HomeMade vroeg zich af: kan dat niet samen? De frisse smaak en het kleine bittertje van radler blijkt verrassend goed te combineren met een zoete citroenkwarktaart. En ja hoor: het kan, en het is een succes! In de verpakking vind je een zakje koekkruimels, die je mixt met gesmolten boter (tja, je moet toch éven achter de pannen), en een zakje kwarktaartmix, dat je mengt met water, een flesje Radler, kwark en slagroom. Even mixen en gieten maar! Hoewel het in eerste instantie best dun was, stijfde het heel netjes op – in twee uur tijd was het een goed snijdbare kwarktaart geworden. Petje af! Je hoeft zelfs alleen maar een springvorm te regelen, het vel bakpapier voor op de bodem krijg je ook meegeleverd in de doos.

Bereiding:
    Bodem:
  1. Leg bakpapier over de bodem van de springvorm en sluit de springvorm.
  2. Smelt vervolgens roomboter in een steelpan.
  3. Haal de steelpan van het vuur en roer de mix voor de kruimelboden goed door de gesmolten boter.
  4. Verdeel de kruimelmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
  5. Laat de springvorm ongeveer tien minuten in de koelkast opstijven.
  6. Taart:
  7. Doe het Radler bier en het water in een beslagkom
  8. Voeg vervolgens de mix voor Radler Kwarktaart toe en klop het met een mixer (op de laagste stand) tot een glad mengsel.
  9. Voeg de kwark en slagroom toe en meng dit ongeveer 2 minuten met de mixer (op de hoogste stand) tot het een luchtig kwarkmengsel is geworden.
  10. Vul de springvorm met kruimelbodem met het kwarkmengsel en laat het zo’n 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Reacties