Vegetarische kipstukjes in een pittige La Trappe Blond marinade

Dit recept ben ik ooit eens in een Jumbo magazine tegengekomen. In die editie stonden allerlei recepten waarin La Trappe bier een hoofdrol speelt. Ik heb het een beetje aangepast naar persoonlijke wens, zo gebruik ik onder andere een vegetarische vervanger voor kip, uiteraard kan je ook echte kip gebruiken. De vervanger laat zich echter uitstekend marineren.

Je kan deze gemarineerde kipstukjes overal bij serveren, op een pistoletje, in een salade, door de rijst of pasta, noem maar op!

Bereiding:
  1. Snijd de knoflook in stukjes of gebruik een knoflookpers.
  2. Meng 75ml la Trappe met de kerrie, pimenton, chiliflakes, knoflook, sambal, chilisaus, olie en tabasco.
  3. Breng op smaak met verse peper.
  4. Roer de vegetarische kipstukjes door de marinade en hussel goed door.
  5. Laat de marinade een uur intrekken. Perfect moment om van de rest van het flesje bier te genieten. ;)
  6. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de vegetarische kipstukjes in ongeveer 7 minuten rondom goudbruin.
  7. Schenk de marinade erbij en bak nog 2 minuten mee.
  8. Serveer op een broodje, in een salade, door pasta of rijst, of snoep er zo van.
Reacties