Brouwerij het Uiltje

Geschreven door Claudia op zondag 6 juni 2021

Brouwerij het Uiltje is niet onopgemerkt gebleven. Ze worden breed genoemd in de media en hebben al een aantal mooie prijzen gewonnen voor verschillende bieren uit hun assortiment. Naast de naam kan je niet om de duidelijk herkenbare prints op hun blikjes heen, gemaakt door striptekenaar Gerben Valkema.

Initieel heb ik deze brouwerij wat links laten liggen. Als iets erg populair is heb ik de neiging om vooral niet mee te willen doen aan de hype.

Ik struikel over de pineapple weizen op mijn eerste zonnige terrasbezoek aan het strand van Hoek van Holland. De horeca is pas net weer open en wordt omarmd door een enthousiast publiek. Ik blijk niet helemaal ongevoelig voor de marketing die ik de afgelopen tijd onder mijn neus geschoven kreeg. Laat ik nou net van weizen houden en laat ik nou net graag ananas lusten. Laat die fascinerende combi nu net op de kaart staan en laat het nu net een perfecte setting zijn voor een weizen. Tja, ik ben ook de lulligste niet, schenk maar uit die handel.

Pineapple Weizen

Hoewel de weizen niet een van je sokken blazend succes is, eerder een ‘wel oké’ is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Daarom belanden er een paar blikken van het Uiltje in mijn mandje tijdens een bezoek aan de plaatselijke slijterij. De ‘prima donna’ en de ‘fancy pants brut ipa’ stonden allebei op het verlanglijstje.

Op een andere zonnige dag, op mijn eigen terras gaat de prima donna open. Ook hier sla ik niet stijl van achterover. Het is een soepel, doordrinkbaar bier met een frisse citroenwind er door heen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er meer van had verwacht. Juist door alle ophef.

Prima Donna

Met de fancy pants nog te gaan hangt er best veel van deze champagne editie af, naar welke kant zal dit bier mijn algehele oordeel voor het Uiltje doen overhellen…?

That's owl for now, to be continued...

Reacties