Duvel & Morrison Schiffmacher

Geschreven door Claudia op zaterdag 20 februari 2021

Een tijdje geleden kreeg ik van mijn vriend een speciaal glas van Duvel met een stoere print erop. Van de week had ik het weer in mijn handen en ik dacht, laat ik daar eens een klein stukje aan wijden, ook al is het niet meer actueel. (Het werd in augustus 2020 al gelanceerd).

Sinds 2010 slaat Duvel elk jaar de handen ineen met een artistiek talent om van het bekende bierglas een klein kunstwerkje te maken. In 2020 is dit Morrison Schiffmacher, een tattoo-artist die het tatoeƫren met de paplepel heeft meegekregen van haar vader.

Wat Morrison aansprak van het Duvel bier is dat ze op het etiket van elk 1000ste flesje een klein grapje hebben geprint, het logo is hierop aangepast naar een duiveltje en een engeltje die beiden tegen het bierglas aanleunen en met dit duvelse detail is ze aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn, stoer en lief tegelijkertijd, of in Morrison's woorden: "het contrast tussen goed en kwaad". Van alle glazen die er sinds 2010 uit zijn gebracht vind ik dit het leukste ontwerp!

Ook een grappig weetje van de Duvelse brouwers vind je in de bodem van het bierglas, net boven de steel is de letter D uitgekerfd. Dit hebben ze gedaan zodat er een constante koolzuurpareling ontstaat die de schuimkraag in stand houdt.

Ik ben benieuwd waar Duvel in 2021 mee aankomt! Maar voor die tijd is er nog iets anders van Duvel om te ontdekken. Voor het 150 jarige bestaan van brouwerij Moortgat is er een nieuw bier uitgekomen, geheel in Duvel stijl, namelijk de 666, een blond bier van 6 verschillende hopsoorten met een alcoholpercentage van 6,66% Op naar de winkel! Of misschien een webshop. *zucht

Reacties