Bier collaberation brew in Rotterdam

Geschreven door Claudia op zaterdag 6 maart 2021

All Star Collab

Toen ik deze blog begon zaten we al in pandemie tijd met allerlei beperkende maatregelen. Daardoor is het lijstje van hippe bierspots die ik wil bezoeken behoorlijk lang aan het worden. Zo was ik wel op de hoogte van een aantal Rotterdamse brouwerijen, maar dat we er minstens 20 in de stad hebben wist ik niet! Als echte Rotterdammert kan dat natuurlijk niet.

Ik hoop dan ook van harte dat deze zomer de terassen weer geopend worden, lekker loungen in het zonnetje, wie smacht er niet naar? Natuurlijk moet ik dan al doende dit ernstige kennisgebrek bijspijkeren door van brouwerij naar brouwerij te hoppen, proefglaasje hier, proefglaasje daar.

Tot die tijd moeten we behoudend blijven en thuis maar mini feestjes blijven maken. Vier Rotterdamse brouwerijen zijn hierop ingesprongen, de brouwers van Noordt, Kaapse Brouwers, Vet & Lazy en Rott zijn bijeen gekomen en hebben tezamen een lockdown IPA gemaakt die nu in beperkte oplage verkijgbaar is. Toen ik dit las op het Rijnmond nieuws kanaal moest ik dit bier uiteraard direct hebben.

De brouwers doen hun stad eer aan. Gebrouwen in ketels in het M4H district met lokale ingrediƫnten zoals Rotterdamse mais en haver en als extra smaakmaker bosvruchten.

Zojuist hebben wij een blik open getrokken en omdat mijn neus al bosvruchten verwachtte kreeg ik dat ook. Daarnaast rook ik de hopbitterheid, iets kruidigs en wat citrus. De eerste slok vond ik behoorlijk bitter. Maar zo zie je maar, iedereen is anders, mijn vriend vond het vooral heel fruitig. Bij de tweede slok zwakte het bittere al wat af en kwamen de andere smaken zoals het fruit en de mout naar voren. Een mooie schuimkraag ondanks een matige bubbel. Al met al een tof bier en zeker het aanraden waard!

Het bier is All Star Collab genoemd, een verwijzing naar het USA basketbal en is te verkrijgen via de website van local craft beer, of op de website van de brouwerijen zelf.

Reacties