Biergebakjes met frambozen lambiek

Deze schattige hapjes zijn ook nog eens super lekker! Het bier wat in dit recept gebruikt wordt is van Timmermans, de frambozen lambiek. De smaak komt heel subtiel terug en is geschikt voor iedereen, ook als je niet zo van bier houdt.
Je kunt gemakkelijk een grotere oplage maken van deze gebakjes en zo meer mensen in je omgeving blij maken. Breng ze bij de buren, loop even naar de bushalte óf, net als de deler van dit recept, maak het personeel van je dierenartspraktijk super blij. Bedankt voor het delen, Rob!

Bereiding:
  1. Maak eerst de vulling:
  2. Schenk 50 ml bier in een kom, doe de rest in een steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Zodra het kookt van het vuur halen.
  3. Doe de suiker en de twee dooiers bij de 50 ml bier in je kom en klop het goed door.
  4. Klop dan de maizena door het mengsel tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
  5. Giet de helft van het opgewarmde bier bij het mengsel en klop het goed door.
  6. Giet dan het mengsel in het pannetje met de andere helft van het opgewarmde bier, roer door en breng op laag vuur aan de kook. Laat het een paar minuutjes doorpruttelen.
  7. Laat het mengsel goed afkoelen! (Tijdens het afkoelen kun je alvast doorgaan met het deeg bij stap 9.)
  8. Voeg de slagroom toe en klop het tot een luchtig mengsel.
  9. Maak nu de tartelettes, de bodem van je gebakjes:
  10. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  11. Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, het boter en een snufje zout in een kom.
  12. Kneed het door tot er een korrelig geheel ontstaat.
  13. Voeg het halve ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  14. Maak een bol van het deeg, verpak het in folie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.
  15. Rol het deeg uit en snijd er rondjes uit.
  16. Vet bakvormpjes in en bekleed ze met het deeg. Snij de randen mooi af.
  17. Prik met een vork een heleboel gaatjes in de bodems.
  18. Zet de vormpjes nog eens 20-30 minuutjes in de koelkast.
  19. Bak dan de vormpjes af in 12-15 minuten.
  20. Als de deegvormpjes goed afgekoeld zijn kunnen we de gebakjes gaan opmaken.
  21. Vul de tartelettes met het mengsel en decoreer ze met de verse framboosjes en een toefje slagroom.
  22. Laat ze nog even afkoelen voordat je gaat trakteren.
  23. Nu is er nog maar 1 taak over en dat is genieten! Eet smakelijk!
Reacties